Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Over ons

Bike Totaal Schulting Tweewielers is RDW erkend. Bedrijven die een ‘erkenning bedrijfsvoorraad’ van de RDW hebben, kunnen aangekochte voertuigen opnemen in de eigen bedrijfsvoorraad. De bedrijfsvoorraad omvat ‘de te verhandelen, te bewaren of te bewerken voertuigen waarvan een bedrijf het eigendom heeft verkregen.

De ‘erkenning bedrijfsvoorraad’ biedt de volgende mogelijkheden:


Voertuigen opnemen in bedrijfsvoorraad
Erkende bedrijven kunnen voertuigen die zij kopen opnemen in de bedrijfsvoorraad. Dit kan op het postkantoor of online gebeuren. Voor de registratie bij het postkantoor krijgen erkende bedrijven een bedrijfsvoorraadpas. Deze pas dient als legitimatie bij het postkantoor.


Tenaamstellen van voertuigen
Een erkend bedrijf kan in opdracht van een particulier de tenaamstelling van een voertuig (bv. scooter) verzorgen. Hiervoor is een machtiging noodzakelijk.


Bestellen van kentekenplaten
Alleen erkende bedrijven kunnen een GAIK-kentekenplaat bestellen voor scooters met een kentekenbewijs dat nog niet tenaamgesteld is. Dit geldt onder andere voor aanhangwagens die nieuw op de Nederlandse markt zijn.


Afgifte van vrijwaringsbewijzen
Erkende bedrijven kunnen vrijwaringsbewijzen afgeven. Het vrijwaringsbewijs ontslaat de ontvanger van alle wettelijke aansprakelijkheid voor de scooter. De bewijzen worden afgegeven bij overdracht van het voertuig aan een erkend bedrijf.

Online een fiets kopen? Of toch maar bij het vertrouwde adres, uw eigen fietsenwinkel?

Mogelijk twijfelt u wel eens. En niet geheel onterecht. De prijzen op diverse webshops zijn vaak een stuk lager dan de prijzen die u bij ons in de winkel op het prijskaartje ziet staan.

Maar toch, u wilt graag een fiets kopen die geschikt voor u is en natuurlijk ook in  de juiste maat. Een die u past en waar u ook goed óp past. Wanneer u bij óns in de winkel voor advies komt zullen wij ervoor zorgen dat u op de juiste fiets met de juiste maat komt te rijden. Alleen even uw lichaamslengte meten en weten is niet voldoende. Niet alleen uw beenlengte is namelijk doorslaggevend voor de uiteindelijk fietsmaat maar ook uw bovenlichaam en armlengte zijn van invloed op een juiste fietshouding.

Daarnaast is een fiets een product dat onderhoud nodig heeft.. Net als een auto, motor of scooter heeft ook uw fiets regelmatig service en onderhoud nodig. Het is dan wel zo fijn als u dan ook terug kunt naar de winkel waar u uw fiets gekocht heeft. In onze professionele werkplaats staan dagelijks  gediplomeerde monteurs voor u klaar. Zij onderhouden en repareren uw fiets met specialistisch gereedschap dat hoort bij uw fiets. Het resultaat is een optimaal presterend product waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Daarnaast nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om nieuwe monteurs op te leiden. Denk hierbij aan werken en leren, maar ook aan stage. Ook hebben we een haal en breng service.

Een rekenvoorbeeld:

U koopt een Gazelle Chamonix op de bekende webshop fietsenwinkel.nl voor € 769,- (adviesverkoopprijs € 999,-) met € 230.- voordeel. Dat is lekker voordelig! Zeker. Maar de fiets moet nog wel bij u bezorgd worden en dat kost € 29,50. Oké, dat is nog steeds € 200,- voordeel.

Maar… krijgt u ook de juiste maat? Kunt u uw oude fiets inruilen? Heeft u dezelfde garantie en service voorwaarden als bij ons? Wat als uw fiets stuk gaat, hoe lang zit u dan zonder fiets? Dit zijn belangrijke vragen. 

Maar nog belangrijker is goed vergelijken! Daarom gaan we door met het rekenvoorbeeld.

U koopt dezelfde Gazelle fiets bij ons.

Dan krijgt u:  de 1e  servicebeurt gratis en de 2e, 3e en beurt met korting. We noemen dit het Bike Totaal servicepakket. Dit pakket vertegenwoordigd in het geval van deze fiets een waarde van zo’n € 180,-.  Het ‘voordeel’ is nu nog maar € 20,-. Dit voordeel zet uw verkoper, als u hem of haar even lief aankijkt, vast wel om in een korting in de vorm van een leuke accessoire, zoals een fietstas of een fietscomputer.

Dus kies voor vertrouwen, service, vakmanschap en het allerbelangrijkste voor u, een goed en degelijk advies!

Wij hebben de provincie strijd gewonnen!

Iedereen die op ons gestemd heeft super bedankt!

Ruim 36.000 consumenten hebben gestemd.

In de verkiezing www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl zijn de stemmen geteld! Met als geweldig resultaat 36.462 stemmen van consumenten. Onze winkel Bike Totaal Schulting Tweewielers is verkozen tot Beste Tweewielerwinkel in de Provincie Flevoland. De verkiezing kende deze 20e editie een nieuwe opzet met consumentenbeoordeling.

Vanuit de klantbeoordelingen is een ranking gemaakt naar Gemeentewinnaars en Provinciewinnaars. De eindstanden per gemeente en per provincie vindt u onderaan de homepage www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl onder de button EINDSTAND. https://www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl/eindstand

De Provinciewinnaars verkiezing 2017 zijn:

2 Wielers Martin Jeuring, Nieuw-Amsterdam 
Bike Totaal Schulting, Almere 
Meinsma Fietsen, Wijnjewoude 
Firma Wels, Driel 
Roggeveld Fietsen, Scheemda 
Tweewielerspecialist De Beente, Maastricht 
Budgetfietsen.mierlo, Mierlo 
Rijwielhandel Dral, Oostzaan 
WR Bikes, Haarle 
Fiets Inn Frits van de Bunt, Amersfoort 
Tweewieler Centrum Tholen, Tholen 
Atlas Fietsen, Zoetermeer 
S-bikes bvba, Geraardsbergen

Contact met onze klanten 
De nieuwe opzet van de verkiezing is een stimulans gebleken voor het contact met onze klanten. We hopen dat dit effect na-ijlt in de komende maanden als het verkoopseizoen weer begint en hopen iedereen die op ons heeft gestemd te mogen ontvangen in onze winkel, maar natuurlijk ook iedereen die (nog) niet op ons heeft gestemd.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen